Olasz Rally 3. nap: Loeb, Hirvonen, Latvala

Május 18.
Vereséggel zárult a Ford kétautós ostroma, Sebastien Loeb idei negyedik futamgyőzelmét aratta Szardínián.


Sebastien Loeb

A vasárnapi nyitó szakaszon Mikko Hirvonen is megszerezte első olasz szakaszgyőzelmét, amivel rögtön 10 másodpercet faragott Loebbel szembeni hátrányából. A következő pályán azonban Loeb visszaverte a Fordos támadását, és péntek óta először egy picit növelni tudta előnyét. A hátralévő három gyorsasági ugyan ismét a Fordoké volt, Latvala és Hirvonen 2:1 arányban osztoztak a győzelmeken, de Loeb-öt már nem voltak képesek utolérni. Seb így megszerezte idei negyedik futamgyőzelmét is, amivel 3 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban.


Mikko Hirvonen

A tabella élén továbbra is azt a Mikko Hirvonent találjuk, aki ha egy picit korábban kel fel, mondjuk már pénteken, akkor még izgalmasabbá tehette volna az olasz rali finisét. Mikko majd 4 órányi autókázás után csupán 10 másodperccel bizonyult lassabbnak francia vetélytársánál, de számára a lényeg most az, hogy továbbra is vezeti világbajnokságot.


Jari-Matti Latvala

Jó néhány kérdést vet fel Jari-Matti Latvala olasz melója. Mi történt volna ha nem kap defektet a második gyorson, vajon mire lett volna képes ha szombaton nem hetedikként hanem mondjuk másodikként kell rajtolnia a pályákon, és vajon mennyi köszönhető Loebnek Latvala szombati felzárkózásából? De mivel ez innentől már pszichológia és ha-val kezdődő mondatoknak amúgy sincs túl sok értelme, csak köszönjünk meg hogy csapattársával végre izgalmassá tették egy világbajnoki futam zárónapját!

Gigi Gallinál továbbra is csak a Mexikó Rally a kivétel, a Stobart pilótája az összes többi versenyen pontszerző helyen ért célba. Szardínia után az abszolút negyedik helyért járó öt ponttal lett gazdagabb. Dani Sordo sem volt képes változtatni szombati helyzetén, a céldobogón így ötödikként gurulhatott át. Chris Atkinson zsinórban háromszor végzett dobogón, ennek a sorozatnak most vége lett, de pontszerzés nem maradt el, Atko a hatodik helyért járó három ponttal is tartja harmadik helyét a bajnokságban. A Ford A csapata mellett a Stobart jelzésű B csapat is mindkét autója pontot érő helyen érkezett célba, Henning Solberg hetedik helyének köszönhetően öccsét előzte meg a tabellán. Megszerezte idei első pontjait az észtek kedvence, Urmo Aava is, aki a nyolcadik helyre hozta be a privát C4-est.


Michal Kosciuszko

Pályafutása és Lengyelország első győzelmét aratta a Junioroknál Michal Kosciuszko, a döntő momentum az volt, hogy a lengyel Suzuki Swiftje tovább bírta az idegölő harcot Martin Prokop Citroenjével szemben. A cseh fiú kiesését követően, Michalnak már csak be kellett gurulni a célba, tette ezt sikerrel, a győzelemért járó 10 ponttal pedig a bajnokságban holtversenyben a második helyen áll Sean Gallagherrel karöltve. A második helyre közel ötperces hátránnyal Alessandro Bettega futott be, a dobogó harmadik fokára a német Aaron Burkart léphetett fel.

Folytatás két hét múlva Görögországban, az Akropolisz Rallyn.

Fri