Olasz Rally 2. nap: Loeb, Hirvonen, Latvala

Május 17.
Jari-Matti Latvala a szombati nap összes gyorsaságiját megnyerve egy percet faragott a továbbra is élen álló Sebastien Loebbel szembeni hátrányából a Szardínia Rally második versenynapján.


Sebastien Loeb

Minden kétséget kizáróan a Ford két finn pilótájának felzárkózásáról szólt az Olasz Rally második versenynapja. A pályáknak hetedikként nekivágó Jari-Matti Latvala szakaszgyőzelmével már a nyitó gyorsaságit követően felugrott a dobogó harmadik fokára. Innentől kezdve Latvala sorra nyerte a gyorsaságikat, a nap folyamán egyszer sem talált legyőzőre! Szombat estére egy percet faragott Loebbel szembeni hátrányából és utolérve csapattársát, holtversenyben a második helyen fejezte be a napot.


Mikko Hirvonen

Amíg Latvala minden szakaszt megnyert, addig a második helyre rendre Mikko Hirvonen érkezett. A Világbajnokság éllovasa nyitásként a másodikra cserélte negyedik helyét, a nap végére pedig 30 másodperc alá csökkentette hátrányát.


Jari-Matti Latvala

Nem lesz tehát egyszerű napja vasárnap az élen álló Sebastien Loebnek, hiszen a befejező napon is neki kell letakarítania a pályát a gejzírként feltörő két Fordosnak, mindezt figyelembe véve a 30 másodperces hátrány ledolgozható a záró nap öt gyorsaságijának nyolcvan kilométerén.

A rali leghosszabb napjának negyedik helyezettje a hazai pályán autózó Gigi Galli lett, a Stobart olasz pilótája szombaton két helyet javított előző napi eredményén. A Fordosok nyomulásának legnagyobb vesztese Dani Sordo lett, aki szombat estére az ötödik helyig csúszott vissza. Mivel a Fordosok és Citroenesek közül senki nem követett el komolyabb hibát a Subarnak be kell érnie Chris Atkinson abszolút hatodik helyével, a pénteki harmadik helyezett Petter Solberg több mint hétperces hátránnyal a tizedik helyre csúszott vissza. Szombat este a pontszerző helyezettek fele Forddal érkezett a célba, Henning Solbergnek ezúttal egy hetedik helyre futotta erejéből, nyolcadikként pedig Urmo Aava gurult célba.


Michal Kosciuszko

A junioroknál tovább tart a két kelet-európai versenyző ádáz csatája a győzelemért, a Michal Kosciuszko két nap után fél másodperccel előzi meg a Citroenes Martin Prokopot. Tőlük jócskán leszakadva Alessandro Bettega érkezik a harmadik helyen.

Hogy mire lesz elég Sebastien Loeb félperces előnye a két Fordossal szemben, csak vasárnap tudjuk meg, az mindenestre borítékolható, hogy tartogat még izgalmakat az olasz rali befejező napja.

Fri