Olasz Rally 1. nap: Loeb, Sordo, P. Solberg

Május 16.
A gyári Citroenek megnyugtató előnnyel foglalták el az első két helyet a Szardínia Rally első versenynapján.


Sebastien Loeb

Mikko Hirvonen alaposan megszenvedte Szardínia szigetén az utcaseprő szerepkört, a világbajnoki ponttáblázat éllovasa rendesen leszakadt a mögötte rajtoló Sebastien Loebtől. Ugyan a nyitó szakaszon még csapattársa, Jari-Matti Latvala állt az élre, minden idők legifjabb futamgyőztesen nem sokáig örülhetett, a rali második szakaszán egy defekt miatt másfél perces hátrányt szedett össze. Ekkor került az élre Sebastien Loeb, aki innentől kezdve növelni kezdte előnyét üldözőivel szemben. Loeb a nap folyamán három szakaszgyőzelmet begyűjtve a nap végére bő fél perces előnnyel térhetett pihenőre.


Dani Sordo

Dani Sordo a Jordán Rally után Itáliában is igazolta, hogy már a murvás pályák sem okoznak neki problémát. Sordo remekül kamatoztatta rajtpozícióját, és Loebhöz hasonlóan, a nyitó körben biztosította be pénteki második helyét. Némi meglepetésre, az első napi dobogón nem találunk Fordos versenyzőt, a nap harmadik helyezettje a Subaru norvég versenyzője, Petter Solberg lett.


Petter Solberg

Mikko Hirvonen pénteki teljesítménye kissé csalódást keltő lehet, elsősorban amiatt, hogy a második körben, azonos feltételek mellett sem tudott közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Az abszolút ötödik helyen Chris Atkinson fogja Subaru szendvicsbe a Ford első számú pilótáját, mögötte a hazai pálya előnyét élvező, és a negyedik gyorsaságin abszolút időt autózó Gigi Galli érkezik hatodikként. A további pontszerző helyeken Latvala és Henning Solberg osztoznak.


Martin Prokop

A junioroknál minden jel arra utal, hogy eljött Sebastien Ogier trónfosztásának az ideje, az ifjú francia áldozatául esett az első napi pályáknak. Az élen két kelet-európai versenyző öli egymást, a cseh Martin Prokop szűk negyedperces előnnyel várhatja a szombati folytatást a lengyel Michal Kosciuszko előtt. A harmadik helyre a korábbi világbajnok svéd Patrik Sandell futott be.

Fri