Gumilutri

Május 5.
„Úgy érzem az időjárás változékony lesz, meg fog tréfálni bennünket.” Ezt a mondatot a verseny előtti nyilatkozatában mondta Ádám. Valami tuti infója lehetett az biztos, mert nagyon bejött!

A 15. Szemerey Transport Miskolc Rally mindenki számára a változékony időjárásról szólt. Az volt előnyben, aki a pillanatnyi helyzetnek megfelelő gumit rakatta fel a szervizparkban. A Topp-Cars Rally Team versenyzői Ádám előrejelzése ellenére sem mindig találták el a megfelelő abroncsot.

Pénteken a gépátvétel megszokott helyen, de rendhagyó módon - rajtszám szerinti sorrendben - zajlott. Persze minden rendben volt, mint ahogy már megszokhattuk a Topp-Cars autóinál.

16 órai kezdettel megkezdődött a Speedway Arénában a salakpályás prológ. Sokan nem a navigátorukkal indultak, hiszen megengedett volt, hogy bárki beülhetett a jobb egybe. Lehetett szponzor vagy csak szimplán kíváncsi raliszerető, hiszen csak a biztosítási díjat kellett kifizetni. Ádámunk Édesapját vitte, akinek a prológ után az arcán lévő mosoly mindent elárult.

Ifj. Ranga Lászlónak jobban sikerült a prológ, mint tavaly, a verseny is jól indult. "Az első nap nagyon jól kezdődött, annak ellenére, hogy az eső lába lógott, és a gumiválasztás sem sikeredett a legjobbra, jó időket mentünk. Sajnos a harmadik gyorson, Ragályon az egyik kanyart gyorsabban próbáltuk elfordulni, belecsúsztunk egy mély árokba, ahol az autó alja felült, így a nézőknek 3 percig tartott minket visszarángatni az útra. Nagyon köszönjük nekik!

A malőr miatt a futóművünk sérült leginkább. A szervizben minden olyan dolgot cseréltek, javítottak, amihez nem kellett műhelykörülmény. A nem tökéletes futóművel megpróbáltunk tempós, ám kíméletes autózást végrehajtani. Ez sikerült is! Szépen lassan kezdtük ledolgozni a hátrányunkat, a kategória utolsó helyéről küzdöttük fel magunkat gyorsról gyorsra, mígnem Ádámék közelébe értünk, és egy kisebbfajta háziverseny alakult ki közöttünk. Hol én adtam, hol meg kaptam Ádáméktól. Nagyon élveztük, remélem a nézők is.

Vasárnap már nem kockáztattunk, nem maradt más, mint a tapasztalatszerzés, mivel pontszerző helyre nem tudtunk volna beérni. Nagyon várjuk a Szombathely ralit, tavaly is az elején mentünk, és ez az autónak is nagyon fekszik.”

Baksay-Szabó Ádám második versenyét futotta az autóval, még az ismerkedés fázisában vannak. "Bár előre tudtam, hogy változékony idő lesz, mégsem sikerült megfelelő gumit választani! Elgumiztuk magunkat, de ezen hamar túlléptünk. Megpróbáltunk a legjobban alkalmazkodni a körülményekhez, de ez nem mindig sikerült. Sokat köszönhetek Ranga Petinek, egy szenzációs navigátor, nagyon jól tudunk együtt dolgozni, összeszokott párost alkotunk.

Az autó technikailag nagyon jó volt, karcmentesen sikerült a célba érni. Szombaton a száraz gyorsokon kategóriákkal jobb eredményeket tudtunk autózni, érzésre is sokkal jobb volt. Összességében egy biztonságos, de ugyanakkor tempós versenyzéssel tudtuk le a miskolci versenyt, egy igen erős kategóriában, nagyon jó pályákon, hibátlan autóval. Van még hova fejlődni. Az autóban is és bennünk is még nagyon sok van.

Várjuk a murvás versenyeket, mivel úgy gondolom, hogy ez az autó odavaló és persze én is szeretem azokat a pályákat.”

A következő verseny már murván lesz, Szombathelyen! Várunk mindenkit a pályák mellé és köszönjük a biztatást!

Köszönet a támogatásért!