Pethő nem elégedett a második hellyel

Május 5.
Az A csoport második helyén végzett Pethő István és Rubóczky Attila a Szemerey Transport–Miskolc Ralin. Az AP Motorsport versenyzői az első napon még vezették az A csoport értékelését, és csak az intercoolercső törése akadályozta meg őket abban, hogy a verseny végén is harcban legyenek az első helyért.

Pethő István: - Az eredmény nem rossz, a bajnokság szempontjából pláne, de egy kicsit csalódottak vagyunk, mert nyerni szerettünk volna.

- Pénteken szerencsésen sikerült gumit választanunk és nagy csatában voltunk Hideg Krisztiánnal és Botka Dáviddal. Botka sajnos hamar kiesett, így ketten maradtunk (Hideg) Krisztiánnal. Az első nap utolsó előtti gyorsaságiján még három másodperccel vezettünk, az utolsón azonban Hideg fordított és átvette az első helyet.

- Már akkor is éreztem, hogy a motorral valami nincs rendben, de másnap egyre rosszabb lett. Csak 0,9 bar nyomással töltött a turbó, ami majdnem a fele a normális nyomásnak. Szombaton, a napközbeni szervizparkban találtuk meg a hibát: az intercooler csövünk ki volt szakadva. Ezt megjavítottuk és az utolsó körre megint tökéletes volt az autónk.

- Ekkor már késő volt, hogy utolérjük Hideg Krisztiánt, de abszolút értékelésben szerettünk volna előrébb kerülni. Ez sikerült is, a 14. helyről feljöttünk a nyolcadikra, de az utolsó gyorsaságin beesett a fékpedálunk. Ezzel annyi időt vesztettünk, hogy Matics Miska meg előzött minket így végül abszolútban kilencedikek lettünk.

Rubóczky Attila: - Nagyon jó verseny volt. Iszonyatosan jók a pályák. Úgy gondolom, hogy jól is mentünk rajtuk. A turbónyomás miatt néhány kigyorsításunk nem sikerült, de a kanyarsebességünk akkor is megvolt. Sokszor éreztem, hogy teljesen a hátáron autózunk. A második helyezésünkkel elégedettnek kellene lennünk, de mi nyerni szerettünk volna. Szombathelyre is úgy megyünk, hogy győzni szeretnénk.

A csapat együttműködő partnerei:
TMP Hungary Kft, NAGOYA KFT, LAVINA SZERVÍZ KFT - MOBIL 1, Bálint Sped, Fülöp Transport, STIHL Jegenye Kft, Dafusz Kft, Car&Car Bt, Galex Transport Kft, NEOCONS Kft, SZOFA, AP Motorsport Kft, JRJ Bt. Autóvizsgáztatás Fót, CO&CO Kft, Partnercsoport Kft, Alumatik Kft. Metrirep Kft, Prototype Kft, PERPETUUM MOBILE KFT, DUNA-DOM 2003 KFT, ABW Kft Vác