Borsodi győzelem

Május 5.
Egy rendkívül viszontagságos és nehéz verseny végén a Berg Autósport Egyesület egy versenyre összeállt kettőse, Janzer György és Kerekes Dani diadalmaskodott az A/7-es kategóriában.

Janzer György: "Érdekesen indult a verseny, hiszen az első nap elején megint minden saras volt, így óvatosan kezdtünk. Az első szakaszon mentünk egy erős harmadik időt, majd a szervízben értesültünk, hogy kivették az eredményünket a baleset miatt, amit nem is értünk. A második körben elkezdtünk gyorsítani, és a nagy Kit carok-tól sem kaptunk sokat, de a többiek is siettek így mindenkinek figyelni kellett az eredményét. Nyertünk az első napon egy szakaszt, amikor még mindenki versenyben volt, ez megnyugtató volt. Az utolsó szakaszt megint lassan teljesítettük, így Tárnok Tamás 40 másodperc fölötti előnnyel vezetett előttünk. A második nap első szakszán kaptunk egy lassú defektet, és miután pótkerékként nekünk intermédia volt bent a csomagtartóban, így előre kellett tennünk a puha slicket, majd hátra az intermédiát. Akkor háromféle gumi volt fent akkor a kocsin egy időben. Amikor megláttunk, hogy Tárnok Tomi búcsúzott, akkor a pontok miatt visszavettünk a tempóból. Szerettem volna lenyomni utoljára a rakacai szakaszt, a cél előtt azonban volt egy hosszú jobbos visszafordító, ahol megforogtunk, és még kétkerékre is állt a kocsi. Elég veszélyesnek tűnt, bár nem volt nagy a tempó, de még a motor is leállt. A következő szakaszon azonnal sikerült egy korai rajtot csinálnunk, tehát a problémák nem álltak meg. Az utolsó körben még volt egy újabb lassú defektünk, de közben kiesett Fenyvesi is, így kis szerencsével ugyan de azért meglett az első hely. Köszönöm a beugró navigátor Kerekes Dani lelkes és hibátlan munkáját, és a szervizcsapat áldozatos tevékenységét.”

Köszönet támogatóinknak: Euro Mobil Kft., Shell Hungary ZRT., 3M Hungária Kft., www.gumibolt.hu, Bahuba Kft. Nonstop gumiszerviz,