Ózdi teszt- Miskolc előtt

Április 24.
Már az Eger Rally után biztos volt, hogy tesztversenyen fog részt venni Vas Zoli és Csonti, hogy a bajnokság első futamán felmerülő műszaki, beállítási problémákat megoldják, és a soronkövetkező Miskolc Rally-n már gördülékenyebben vegyék az akadályokat. De hogy ez sikerült-e és milyen benyomásokkal lettek gazdagabbak a versenykilométereken kívül, arról a pilóta, Zoli számolt be.

Hogyan értékeled az elmúlt hétvégét?
- A verseny előtti teszten sikerült úgy beállítanunk a futóművet a lágyabb rugónak köszönhetően, ami közel van a valósághoz. Én még egy kicsit elégedetlen vagyok a jelenlegi állapottal, lehetne még jobb hiszen a magyar utak igen változatosak (rosszak). Teszteltük az autó hajtásláncát hétvégén, ami sajnos nem tűnt biztatónak. A problémát megkonzultáltam a technikáért felelős Baranyai Attilával aki egy kicsit elkeserített. Sajnos az autóban nem működött megfelelően a hajtásért felelős szivattyú és ezáltal hátsókerekesen viselkedett az autó.

- Ezeket leszámítva, jó kedv volt az autóban nem volt olyan feszültség, mint egy I. osztályú versenyen. Én is sokkal felszabadultabban versenyeztem. Nem zavart minket az időjárás sem. Az igaz, hogy a reggeli órákban még vizes volt a pálya és a prológon is nagy volt sár, de bevallom őszintén, az sem okozott gondot.
Már az első gyorsaságin a vezetési stílust próbálgattuk, amit a számomra ellenszenves íven való tögymörgéssel kezdtünk, amit a lendületesebbnek tűnő vagányabb vezetési stílussal folytattuk. A végeredmény bebizonyította, hogy néha a kevesebb az több. Marad a tögymörgősnek tűnő kanyarvétel, bízva a nagyobb sikerben.

- A hétvégén örültem, a kategória társaknak Balázs "Öcsinek” és Zambelly Gyurinak akik szintén részt vettek ezen a versenyen. Gyuri barátkozott az EVO IX.-el Öcsinek meg a kilométerek kelletek.

Elégedett vagyok a versenyhétvégével, pozitívnak értékelem. Ha Miskolcon ugyan ezt tudjuk produkálni és ugyan ilyen szájízzel zárjuk a futamot akkor mindenféleképpen ......... !

Milyen gondolatokkal készülsz a közelgő Miskolc Rally-ra?
-Megfelelő háttér, és egy jólmüködő, fejlődő csapat áll mögöttünk, ami nagyban hozzájárul egy nyugodt, sikeresebb versenyzéshez.

- Szeretnék egy jó versenyhétvégét, hasonlóan az Ózdihoz.

Gyuris Orsi