Carlos Sainz előtt autózott Szalay Balázs és az Opel Antara RR!

Április 22.
Az ellenőrzési pontnál még a 9. helyen állt a Szalay Balázs, Tóth György egység a Közép-Európa-rali 4. szakaszán, utána azonban egy kicsit visszaesett a páros, mert defektes kerékkel jött ki a gyorsról. Ettől függetlenül Szalay Balázsék elégedettek lehettek a nap első felével, mert nagy neveket tudtak megelőzni. A délelőtti 76 km-es gyorsaságit a 17. helyen zárta végül az Opel Antara RR legénysége. A mezőny ugyanazt a pályát teszi meg ma a romániai Nagybánya környékén, mint tegnap, csak visszafelé.

"Az ellenőrzési pontnál csak egy perccel voltunk a katari Al Attiyah BMW-je mögött a 9. helyen és Masuokát valamint Carlos Sainzot is megelőztük - kezdte széles mosollyal "félnapos" összegzését Szalay Balázs. - Kiválóan indult a nap, jó tempóban autóztunk, pedig nem akartunk kockáztatni, hiszen az összetett versenyben eddig jól szerepelünk. Zuhogott az eső, nagy volt a sár, de ennek ellenére élveztük a versenyt. A szakasz második részében, 25 km-rel a vége előtt defektet kaptunk, de úgy döntöttem, hogy nem cserélünk kereket, mert az nagyobb időveszteség lett volna. Defektes gumival jöttünk ki a szelektívről, fele olyan sebességgel, ezért egy kicsit visszacsúsztunk, de már alig várom a délutáni folytatást."

Az autósoknál De Villiers villantott, 35 másodpercet vert Peterhanselre, a motorosoknál a szlovák Jaroslav Katrinak (korábban a MOL Dakar Team indulója) 35 másodperccel előzte meg Desprest (!) és délelőtt a leggyorsabb volt! A regionális MOL Dakar Team motorosa, a román Gyenes Emanuel a szintén kiváló 12. helyen fejezte be a délelőtti erőpróbát és az összetettben "10-en" belülre kerülhet a nap végére.

A Szalay Dakar Team MAN kamionnal versenyben lévő egysége a tegnapi versenyt a 16. helyen zárta, de az összetettben a fantasztikus 9. helyen állnak Darázsi Zsolték.

"Zsozsó" hétfőn este elmondta: "Továbbra is szoknom kell a versenyzést, mert rég vezettem már verseny körülmények között a kamiont. Bahor Bea kiválóan navigál, minden rendben van az egységgel. Egy kicsit néha még nem merem ráengedni a MAN-t egy-egy pontra, de ha belejövök - és belejövök -, akkor senki sem állít meg minket!".

A Szalay Dakar Team délután tovább folytatja a versenyzést, az év legszínvonalasabb tereprali versenyén és a mezőnnyel együtt este már Magyarországon készül a folytatásra.

Dakar.hu