Erős négyes évkezdésnek

Április 9.
Szíjj Zsolt a tavalyi "bérletes" év után idén nagy fába vágta fejszéjét, hiszen saját csapata készíti fel a raligépét az idei esztendőre. A holtszezonban vásárolt EVO-IX egyelőre gyártási stádiumban van, így a SPEEDY Motorsport autóparkját néhány csereberével tarkítva sikerült hozzájutni, Asi A csoportos Mitsubishi Lancer EVO-VI-sához. Az egri szezonnyítón így új autóval, új kategóriában és Bakos Dávid személyében egy új, ámbár nagyon lelkes fiatal navigátorral indult Zsolt.

Szíjj Zsolt: - A szezonnyító számunkra sok szempontból kellemes meglepetést hozott, hiszen a magyar bajnokság szabályait kihasználva, úgy utolsó lehetőségként végül úgy döntött csapatunk, hogy egy ízig-vérig verseny kategóriában, az A csoportban próbálunk szerencsét. Az abszolút 13-ik, és csoport, valamint a kategória 4-ik helyével maradéktalanul elégedett vagyok, hiszen ha figyelembe veszük, hogy tanulásnak szántuk ezt az első versenyt, valamint tudomássul véve azt is, hogy aszfalton kevésbbé szeretek versenyezni a maximumot hoztuk ki magunkból.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a következő miskolci versenyen nem szeretnénk előbbre végezni, amihez jó támpontot jelentenek a második napon elért remek részeredményeink. A verseny maga egyébként abszolút nem ideális körülmények között zajlott, eső, sár, köd és éjszakai szakaszok nehezítették a versenyzést. Ráadásul az első körben egy kicsit "bealudtunk" lépés előnyt adva vetélytársainknak. Az utolsó gyorsaságin a nagy síetségnek köszönhetően egy kis hiba is becsúszott, de az árokjárás és fűnyírás befejeztével végülis huszáros hajrával érkeztünk a Dobó téri céldobogóra.

Azt hiszem ha a negyedik helyünket iskolai osztályzatra fordítjuk át, akkor remekül kezdtünk!

A csapat támogatói:
Sabelt, SPEEDY Kft., INDIT-TRADE Kft., Bar-Nul Kft., J&S Speed Kft., MAXIM, Grepton Zrt., Ampron Kft., Tegee Hungária Kft., Roba Team