A csapat szenzációsan vizsgázott!

Április 7.
A Suzuki Team Hungary szépen bemutatkozott az idénynyitó Eger Ralin, hét autójából, hat sikeresen a célban, öten dobogón...

Ollé Sasa- Czakó Janek: "Nagyon örülök a csapat teljesítményének, igaz én személy szerint egy kicsit csalódott vagyok. Nem volt jó érzés úgy 42-es rajtszámmal elrajtolni, hogy a legnagyobb riválisaink a Kakuszi testvérek tíz rajtszámmal jobbat kaptak, aminek előnyeit a verseny végéig élvezhették. Esőben, sárban kellett versenyeznünk és előfordult, hogy negyed órát kell állnunk, mire hideg autóval és gumikkal újra elrajtolhattunk. Itt dőlt el, hogy a győzelemre nincs esélyünk. Elhatároztuk, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk: a második körre mégis beerősítettünk, nagyon jónak éreztük, de ekkor az egyik kanyarban megforogtunk. Le is állt az autó, majd beragadt rükvercbe, ami fél percünkbe került, de így is aránylag jó volt az eredmény. Közben folyamatosan állítgattuk, próbálgattuk a Swiftet, így egy roppant jó beállítást találtunk. Ezt a hatodik gyorsaságin kamatoztatni is tudtunk, hét másodpercet adtunk a Kakuszinak és a többieket is sikerült megvernünk. Igazából már a harmadik gyorsasági után láttuk, hogy Kakusziékat nem tudjuk megverni, ezért elkezdtünk tesztelgetni, állítgattuk a futóművet, próbáltunk egy másik váltót, hogy készüljünk a Miskolc ralira. Szeretnénk Miskolcon visszavágni és megnyerni a versenyt!

Szerencsére különleges problémáink nem akadtak, az autó jól működött, nagyon meg voltunk vele elégedve. A JM Engineering abszolút profi csapat, meglátszik, hogy a világbajnoki futamokon szerepelnek, minden kérésemet rögtön teljesítették. Amikor kiderült, hogy nem tudjuk már megnyerni az egri futamot, sajnos a körülmények nem kedveztek a számunkra, elkezdtünk tesztelni a futóművet, és kicserélték a verseny közben a váltót is. Ezek után teljesen megértem Bútor Robit, hogy miért választja mindig a gyári csapatokat, sajnos az ilyen kategóriás autókat magánúton nem lehet ilyen profin felkészíteni.

Mint csapatvezető, nagyon boldog vagyok, hiszen ilyen eredményes csapat ritka a mezőnyben! Egy autónk sem tört össze igazából, a hét autóból hat végig ért, sajnos az egyik, a Balázs autójának computere már a rajtban meghibásodott.

A fiatalok nagyon profin versenyeztek, az N2-ben is nagy sikereket értünk el, hiszen az új Swift Kupás autókat, amik technikailag fölényben voltak, azokat is megvertük. Bebizonyítottuk, hogy a csapat tényleg a tehetségek felkutatásával foglalkozik. Most is sikerült nagyon fiatal, jó versenyzőket találnunk, akik alkalmasak arra, hogy jó pozíciókat érjenek el. Ariel teljesítményéről nem is beszélve, az elejétől fogva látjuk, hogy tehetséges. Igaz vannak még apró dolgok, amiket meg kell tanulnia, de számára nem lesz gond. Komolyan kell rá már a második-harmadik versenytől számítani.

Köszönettel tartozunk a szerviznek és a szponzoroknak, hogy mögöttünk állnak!”