Eger Rallye előtt

Április 4.
Az utóbbi pár évben immár hagyománnyá vált, hogy a Rally Bajnokság idénynyitó futamát Egerben rendezik. Ez idén sem lesz másként, és hamár Eger, ahol rajthoz áll Vas Zoltán és navigátora, Csontos Tamás (alias Csonti) is. A páros tegnap már versenyautóba ült, és az ott történteket Zoli foglalta össze pár szóban.

"Egy egész napos, tartalmas teszten vagyunk túl, melyen a legfőbb célunk az autó megfelelő beállításainak megtalálása volt. Úgy gondolom, ez sikerült.

Tavaly is már egy EVO IX-es Mitsubishivel versenyeztünk és ez valahol az előnyünkre vált, de a két „gép” részleteiben tér el egymástól. A jelenlegi sokkal dinamikusabb, lendületesebb, mint az elődje volt. Nagy figyelmet fordítottunk az autó súlyára, hogy a szabályok figyelembe vételével is a lehető legkönnyebb legyen. Az új fejlesztésekkel teljesen más vezetési stílust is igényel és ehhez már az első kilométerekben hozzá kell/ kellett szoknom. A legfontosabbnak a fegyelmezett, nyugodt és higgadt autózást tartom, mivel a megfelelő kanyarívek megválasztásával másodperceket nyerhetünk.

Nagyon jól felkészített autót kaptunk, melyet Baranyai Attila és csapata épített és szervizel egész évben. A jelenleg beállított paramétereket csak az eső moshatja el, és ha a verseny rajtáig még kapunk egy kis égi áldást, biztosan megpróbálunk erre az eshetőségre is felkészülni, hiszen a futamon minden apró mozzanat számít!

Nagyon kemény és népes kategóriában versenyzünk. Szeretnénk a dobogón valamelyik fokán végezni, hiszen "itthoni” versenyről lévén szó, alapvető elvárás, hogy mind szurkolóinkat, mind szponzorainkat maximálisan kiszolgáljuk. Nem lesz egyszerű, ez nyilván való, de mindent meg fogunk tenni a sikeres eredmény érdekében.”

Ezt a kijelentésüket borítékolhatjuk is, hiszen nem kell mást tennie sem Zolinak, sem Csontinak, hanem "csak” magukat adva kell autózniuk azokon a gyorsasági szakaszokon, amelyeket kifejezetten szeretnek és bejönnek belevaló stílusuknak.

Gyuris Orsi