Több mint ezer szurkoló előtt mutatkozott be a WRC

Április 2.
Szerdán több mint ezer szurkoló volt kíváncsi Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós új Mitsubishi Lancer WRC-jének hivatalos bemutatkozására. Mielőtt azonban Spici összemérhette volna a Mitsubishi tudását egy quaddal és egy salakmotorral, a Lancer WRC-nek még egy fontos feladatot kellett teljesítenie. A gépháztetején írták ugyanis alá a Miskolc Rali névadó partneri szerződését a Szemerey Transport Rt-vel. A borsodi futam tehát az idén a Szemerey Transport-Miskolc Rali néven szerepel majd az Országos Rali Bajnokság versenynaptárában. Ezzel a szerződéssel minden veszély elhárult a miskolci futam megrendezése elől.

"Nagyon köszönöm a Hell Racing Team tagjainak azt, hogy a Szemerey Transportot, mint névadó partnert a miskolci verseny mellé állították" - mondta Jacsó Tibor, a verseny főszervezője "Úgy érzem, hogy nagyon jó versenyt láthatnak majd azok, akik megtisztelnek minket május 1-3-ig Miskolcon és környékén."

"A Szemerey Transport Rt. motorizált cég, így aztán természetesen nem állnak távol tőlünk a technikai sportok" - mondta dr Schweickhardt Gyula, a Szemerey Transport Kft. Gazdasági igazgatója. "Régóta vagyunk jelen a raliban is és nagyon büszkék vagyunk, hogy egy ilyen rangos eseménynek lehetünk a névadói."

Az aláírást követően Spitzmüller Csaba a Mitsubishi Lancer WRC volánja mögé ült, Kazár Miklós a Short Track Quad Bajnokságban szereplő quadja nyergébe pattant és mind a ketten megpróbálták felvenni a versenyt Szatmári László salakmotorja ellen. A salakpályán azonban Szatmári a hazai pálya előnyét kihasználva legyőzte mind a két technikát. A több mint ezer fős közönség azonban így sem volt csalódott, mint ahogyan a versenyzők sem.

"Nagyon, nagyon jó az autó" - nyilatkozta Spitzmüller Csaba vigyorogva "És hát Miskolcon vagyunk" - mutatott a szépszámú közönségre. "Kell ennél több? Nagyon jó érzés volt itthon, így bemutatni az autót, és ráadásul egy ilyen örömteli bejelentéssel együtt. Eddig is nagyon lelkesek voltunk, de most már biztos, hogy mindent meg fogunk tenni a hétvégén, hogy a szurkolóknak viszonozni tudjuk ezt a hatalmas szeretet."

"Hihetetlen, hogy mennyien jöttek el a bemutatóra" - mondta Kazár Miklós. "Mi is miskolciak vagyunk, ezért nekünk is nagyon fontos a Miskolc Rali. Örülünk, hogy segíthettünk a rendezőknek és a Szemerey Transport Rt-nek, hogy egymásra találjanak. Rég óta ismerem a céget és a vezetőit, úgyhogy nyugodtan állíthatom sokkal többről van szó, mint egyszerű üzleti kapcsolatról, hiszen mind a két fél fertőzött a rali szeretetével."