Argentin Rally 2.nap: Loeb, P. Solberg, Atkinson

Március 29.
Szombat estére beállt a dobogós helyezések sorsa Argentínában, Loeb magabiztos előnye tudatában várhatja a befejező nap három gyorsaságiját.


Sebastien Loeb

Loebnek a szombati nap kilenc gyorsasági szakaszából háromszor sikerült abszolút időt autózni, ennek és egész napi hibátlan teljesítményének köszönhetően sikerült megőriznie másfél perces előnyét az élen. A mai napba a két Subarus legény, Petter Solberg és Chris Atkinson próbált valami izgalmat csempészni, akik a második helyért folytatták párharcukat. A napnak az ausztrál vághatott neki kedvezőbb pozícióból, Petter azonban már a nyitó szakaszon megelőzte csapattársát. Atkinson azonban ebbe nem nagyon akart beletörődni, és csipkedni kezdte csapattársát. Már-már úgy tűnt ismét helyet cserél a két Impreza, de Solberg ekkor is résen volt.


Petter Solberg

A norvég pilóta remek napot tudhat maga mögött, hiszen szombati négy szakaszgyőzelmével bebiztosította második helyét, a nap végére közel 50 másodperccel lépett meg Atkinson elől. A mai napnak is megvoltak a maga áldozatai, az argentin járvány továbbra is a Fordosok közt pusztított. Szombat estére ugyanis nem maradt olyan Fordos pilóta (összesen hét párosról van szó), aki a rali eddigi összes gyorsaságiját be tudta volna fejezni. Jari-Matti Latvala és Gigi Galli egyaránt a rali 14. gyorsaságiján búcsúzott, Matthew Wilson pedig, a felfüggesztés hibája miatt, egyel később szállt ki a versenyből. A negyedik helyre senkitől és semmitől sem zavartatva Dani Sordo futott be.


Chris Atkinson

Őrült egy verseny ez az Argentin Rally az biztos, hiszen leírni sem könnyű, hogy Sordo előnye az ötödik helyezett Conrad Rautenbach-al szemben majd negyed óra! Mindenesetre Conradnak köszönhetően a Citroen három C4-essel képviselteti magát az első ötbe. Így eshet meg az is, hogy az első nap második felét kihagyó Mikko Hirvonen már a hatodik helyen találja magát.


Andreas Aigner

Hirvonen mögött a leggyorsabb N csoportos pilóta, Andreas Aigner érkezik a hetedik helyre, míg a nyolcadik helyezett Federico Villagrának köszönhetően négy kontinens versenyzői képviseltetik magukat a pontszerzők közt.


Mayer Gábor

Bár a Subaru egyre fogy Mayer Gabi és Tagai Robi alatt, a magyar páros szombaton is a célba érkezők táborához csatlakozhatott. Az autó kímélése közben tovább lépkedtek előre, a második nap végén az abszolút 21. és a csoport 10. helyét szerezték meg. A szériásoknál az immár abszolútban is pontszerző Aigner őrzi a vezetést, a második helyre azonban már Nasser Al-Attiyah kapaszkodott fel, Sebasitán Beltránt pedig továbbra is a harmadik helyen találjuk.

Fri