Alister McRae-vel tesztelt a Korda Racing

Március 21.
Két napon keresztül magyarországi tereprali pályákon közösen nyüstölte a McRae Endurót Alister McRae és Korda Erik. A teszt első napja az Inárcs melletti gázvezetéknél másnap pedig a Hungarian Baja útvonalának részét is képző jutaspusztai pályán zajlott. A teszt elsődleges célja a lengéscsillapítók ideális beállításának megtalálása volt, amiben a legilletékesebb, az Enduro gátlóit készítő Fox cég szakembere volt a versenyzők segítségére.

Korda Erik: - Ha teljes mértékben nem is, de azért mindenképp elégedetten zártuk a tesztet. Az alapvető probléma abból eredhet, hogy az autót eredetileg 1600 kilósra tervezték, nyilván ehhez igazodottak a rugóstagok is. Igen ám, csakhogy az FIA ebben a formájában nem homologizálta az autót, emiatt hízókúrára kellett küldenünk az Endurót, így egyik napról a másikra lett 3 mázsával nehezebb.

-Tesztünk első állomása Inárcson volt, mivel a Toshiba Kupán saját bőrünkön tapasztalhattunk az autó gyenge pontját és pár kör megteltével már Alister is tudta miről beszélünk. A nap folyamán a Fox-os emberrel számos beállítást próbáltunk ki és estére sokat javítottunk az autó egyensúlyán, a kisebb bukkanókon már nagyon jól viselkedik az autó, de egy-egy nagyobbacska dobbantónál még kompromisszumot kell kötnünk.

- Másnap Veszprém felé vettük az irányt, hogy a Central Europe Rally és a Hungarian Baja jutaspusztai pályájával is megismertessük az Endurót. Ez a terep már sokkal jobban feküdt az autónak, a jutasi pályán már sikerült megközelítenünk a magyar élmezőny sebességét, ez pedig mindenképp bizakodásra adhat okot. Az tesztet követően átbeszéltük, mely dolgokon kellene még változtatnunk, például a lengőkarok is megerősítésre szorulnak, így az autó még ezen a héten visszatér Angliába. Ez azonban fejtörést is okoz csapatunknak, hiszen a jövő hét végén Nagykanizsán a magyar bajnokság második futama következik és kétséges hogy az Enduro péntekig vissza tud érni.

- Alister személyében egy nagyon kedves és barátságos embert ismertünk, aki mentes mindenféle sztárallűröktől! Elmondása szerint nagy jól érezte Magyarországon, kedd este kicsit Budapest belvárosával is megismertettük, reméljük hamarosan újra vendégül láthatjuk.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Pirelli, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft.

Korda Racing