Az első IRC szimpatizáns Franciaországból

Március 19.
Az "Eurosport Events”, az IRC kezdeményezője, nagy örömmel jelentette be, hogy a Rallye Coeur de France a legutóbbi információk alapján a sorozatot támogatók közé lépett.

A Rallye Coeur de France egyébként az egyik legkedveltebb aszfalt futamok közé tartozik – nemhiába, hiszen mindeddig a legtechnikásabb pályákat kellett a versenyzőknek teljesíteniük a szervezőknek köszönhetően. Amint a francia név is mutatja, az ország szíve a verseny központja, azon belül is Amboise városa, mely a Loire völgyében helyezkedik el, Párizstól csupán 2 órányi autóútra. Az eseményt augusztus hónap végére tervezik, 29-ére és 30-ára.

Eddig hat biztos esemény volt, mely az IRC mellett állt, így a franciák hetedikként csatlakozhattak. A januárban megrendezett Arctic rally nyitotta a sort, melyet a következő futamok fognak követni: Sata Rallye Azores, Targa Florio Rally, Safari Rally, Rally Halkidiki és a Poland Rally, illetve most már a Rallye Coeur de France is.

Az eseményekről Jacques Behar, az Eurosport Events elnöke nyilatkozott: "Boldogok vagyunk, hogy a franciák végre csatlakoztak, és az idei évben örömmel látjuk mi is, és a nézők is, hogy egyre színvonalasabb lesz a versenynaptárunk.”

Philippe Saillant, a "szíves futam” szervezője, Behar mondata után hozzátette még, hogy a Loire völgye nagy várakozással tekint az elkövetkezendő hónapokra, egyre több embert és csoportot vonnak be a szervezésbe. Arra törekednek, hogy minél emlékezetesebbé tehessék a rallyt, mely a motorsportok number one-ja is lehet akár, ha ez a megmérettetés sikerrel zárul.

Vadiúj szuperspeciál Faro utcáin
Vouilloz belga színekben folytatja
Kétkerekes kupa az IRC-ben

Lara