Nem ezt terveztük

Március 15.
Nem a terveknek megfelelően alakult Kis Sándor és Czeglédi Péter első napja az olaszországi Baja futamon: a 10 kilométeres prológot követően az összetett 15. helyen állnak, a magyar indulók között pedig a negyedikek.

A Technosport Hungary párosától független, a versenyhez kapcsolódó fontos hír, hogy a verseny két pályájából az új, 20 km-es, hegyi szakaszt - engedélyezési problémákra hivatkozva - még a verseny kezdete előtt törölték a programból. A versenyzők részére így mindössze a hosszabb, 63 kilométeres szakasz maradt a bizonyításra, igaz, ez ugyanúgy, ugyanannyiszor lesz a versenyben, mint ahogyan az az eredeti programban szerepelt: szombaton 3, míg vasárnap négy alkalommal.

Kis Sándor:
- Nincs mit szépíteni, nem így terveztük a kezdést. Túlontúl óvatosak voltunk, a folyómederben nagyon óvatosan keresgéltük a megfelelő átkeléseket, minden vízátfolyást sokkal jobban megtiszteltünk a kelleténél. Emellett egyszer hibáztunk, vissza kellett fordulnunk, de nem ettől jött össze ez az eredmény. Egész egyszerűen nem úgy mentünk, ahogy kellett és ahogy tudtunk volna. De ezen most már nem érdemes foglalkozni, holnaptól jön a verseny igazi része, és a hosszabb szakaszok. Ezeken lehetőleg minél előbb szeretnénk felzárkózni az élmezőnyhöz, a hátrányunkat minél gyorsabban le akarom dolgozni!

Nem hivatalos eredmény:
1. Gadasin, Talantsev 8:09:7
2. Novitskiy, Tyupenkin +41:4
3. Fazekas, Csató +42,7

15. Kis, Czeglédi +1:50:2

Technosport