Vouilloz belga színekben folytatja

Február 26.
A franciák egyik közkedvelt pilótája, Nicolas Vouilloz aláírt egy szerződést a belga Peugeot csapatnál, mellyel beleegyezett, hogy a 2008-as sorozatban egy 207 S2000-essel fog rajthoz állni. Tavaly már voltak kiemelkedő teljesítményei, hiszen 3 győzelmet zsebelhetett be, Törökországban, Csehországban és Svájcban.

Vouilloz csapattársa lesz Freddy Loixnak - jelen állás szerint ők ketten az állandó pilóták, míg a harmadik autót várhatóan minden versenyen más fiatal tehetség irányíthatja majd, aki méltó lesz arra, hogy ennek a két fantasztikus embernek lehessen a csapattársa. Mindhárom autót a Kronos Team színeiben láthatjuk majd a pályákon - ez a csapat egyébként Sebastian Loeb autóját biztosította a 2006-os évben, mellyel világbajnok is lett.

Nicolas egyébként nemcsak a rally-ban jeleskedett eddig, hanem mountain bike világbajnok is volt, downhill kategóriában, pontosan 10-szer. IRC-ben pedig tavaly év végén a második helyet szerezhette meg, illetve az S2000-es Peugeot fejlesztésében is sokat besegített.

"Ez egy nagy lehetőség, amit kaptam a Peugeottól, és ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani, hogy engem választottak. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobb eredményeket érhessem el” - mondta el örömmel Vouilloz, aki egy sikeres tavalyi év után idén nagy eséllyel pályázhat a bajnoki címre. "Ellenfelekkel számolnunk kell természetesen, hiszen gondoljunk csak az Abarth Team-re - de hogy ne menjünk messzire, itt van a csapattársam, Freddy, aki egy nagyon gyors és tehetséges versenyző. Abban is biztos vagyok, hogy sok pilóta bele fog szólni az élen haladók játékába, így ez az év sokkal nehezebb lesz, mint a tavalyi...” - tette hozzá a francia.

Vouilloz csapattársával együtt egy olyan lehetőséghez jutott ebben az évben, melynek köszönhetően minden verseny előtt tesztelhetik saját autójukat.

"Minél több időt töltünk az autóban, annál jobban megismerhetjük, így ezek a tesztek rengeteget segíthetnek, illetve a tavalyi évben szerzett kilométerek a 207-essel is csak jó hatással lehetnek rám” - zárta le beszédét Nicolas Vouilloz.

Kétkerekes kupa az IRC-ben
Isztambulban kezd az IRC

Lara