Két teszt között

Február 14.
A Peurunkarallira való felkészülés jegyében egy jó hangulatú tesztnapot tartott csütörtökön Janne Tuohino és a Korda Racing csapata.

A tesztre ezúttal nem a verseny központjának közelében került sor, a három kilométeres pályát Janne otthonának közelében, a Jyväskylä-tól 250 kilométerre északra fekvő Oulu városának határában jelölték ki. A teszten Janne számos beállítást próbált ki az Impreza WRC-n. A havas versenyek elengedhetetlen kelléke a szöges gumi, a pilóta három különböző hosszúságú szöggel szerelt abroncsot próbált ki a nap folyamán. Ezek közül a közepes hosszúságú és egy kombinált, az abroncs külsején hosszabb, míg a belső felületén rövidebb szöges megoldás mellett tette le a voksát. A csapat angol mérnöke Janne kérésére a nagy sebességű kanyarokhoz átprogramozta az Impreza hátsó és a középső differenciálmű értékeit is, a cél az volt, hogy a pilóta magabiztosan autózzon a rendkívül gyors pályákon.

A tesztelés azonban még nem ér véget, a Subaru próba pénteken már egy másik, a versenyhez közeli helyszínen folytatódik tovább. Míg csütörtökön a hajtáson és az abroncsokon volt a hangsúly, pénteken már a futómű beállítása kerül előtérbe. A tesztet követően a versenyzők pályabejárásra mennek, miközben az autó a gépátvételre hivatalos.

Szombat reggel jöhet a gumijelölés, a finn bajnokság résztvevőinek ugyanis a rali rajtja előtt meg kell jelöltetniük azokat az abroncsokat, melyeket a futamon használni szeretnének. A szervezők a hivatalos rajtot 10:10-re hirdették ki, az első autó pedig 11:00-kor rajtolhat el a nyitó gyorsasági szakaszon.

Korda Erik: - Egy nagyon hasznos tesztet tudunk a hátunk mögött, a mai nap számos variácót próbáltunk ki mind a gumik, mind a hajtás beállítása terén, úgy érzem sikerült megvalósítanunk azt amit Janne szeretett volna. Holnap keresünk egy ugratókkal tűzdelt szakaszt, ahol a gátlókat fogjuk beállítani. A teszt végén Janne elismerően nyilatkozott az autóról, elégedett a motorerővel és az autó kezelhetőségét illette dicsérő szavakkal.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Pirelli, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft.