Svéd Rally 2. nap: Latvala, Hirvonen, Galli

Február 9.
Jari-Matti Latvala az Uddeholm Svéd Rally második versenynapján is a legjobb úton haladt pályafutása első, sporttörténeti győzelme felé.


Jari-Matti Latvala

Ugyan Jari-Matti a szombati hat gyorsasági szakaszából egyetlen egyet sem nyert meg, erre nem is volt már szüksége, hiszen pénteken összeautózott előnyét így is simán meg tudta tartani. Így aztán már csak a vasárnapi öt gyorsasági szakasz választja el attól, hogy minden idők legfiatalabb világbajnoki futamgyőzteseként vonuljon be a rali történelemkönyvébe.


Mikko Hirvonen

Csapattára, Mikko Hirvonen már a szombat reggeli nyitószakaszon bebiztosította második helyét, igaz ebbe Henning Solberg is besegített. Mivel Sebastien Loeb elvesztette esélyét, hogy Svédországból ponttal térhessen haza, Mikko ahelyett hogy üldözőbe vette volna csapattársát, a rali második napján inkább csak arra ügyelt, hogy senki és semmi ne veszélyeztesse a Ford kettős győzelmét.


Gigi Galli

Mivel Henning Solberg a rali 11. gyorsaságiján lerombolta Ford Focus elejét és kiesett, a bronzérmet jelentő harmadik hely Gigi Galli ölébe hullott, aki egyéni legjobbját állíthatja be, amennyiben sikerül megtartania helyét a vasárnapi célig. Erre azért elég jó esélye van, merthogy az őt követő Petter Solberg már több mint egy perces hátrányba van az olasszal szemben. Petter kockázatmentes autózással érkezik a negyedik helyre, ami neki sem jön rosszul a monacói ötödik helyezés mellé.

Arról, hogy vasárnap is legyen miért izgulnunk, Matthew Wilson és Andreas Mikkelsen gondoskodhat, a két Fordos tini a befejező napon az ötödik hely sorsát hivatott eldönteni. A norvég reménység, szombaton 40 másodpercet faragott Matthew-val szembeni hátrányából, az előrelépéshez viszont már csak alig valamivel több mint 10 másodpercre lenne szüksége.

A rali legnagyobb felzárkózását Dani Sordo mutatta be, a futamnak ötperces hátrányból nekivágó spanyol a mai napon két szakaszgyőzelmet is szerzett és egy nap alatt 11 helyezést vágtatva előre, szombat este az abszolút hetedik helyen állapodott meg. Toni Gardemeister-nek ezúttal sem sikerült műszaki problémáktól mentes napot abszolválnia, a nap derekán úgy tűnt a pontszerzésről is le kell mondania, de a Suzuki még ha dadogott is, meg nem állt és a többiek balszerencséjét kamatoztatva Garde megőrizte egy pontot érő nyolcadik helyét.


Juho Hanninen

A PWRC-ben Patrik Sandell a második nap utolsó gyorsaságiján egy megforgás következtében elvesztette vezető helyét, Juho Hanninen így vasárnap az élről várhatja a folytatást, Jari Ketomaa és Martin Prokop előtt.

Fri