Svéd Rally 0. nap: P Solberg, Latvala, Hirvonen

Február 7.
A hivatalos teszttel és egy szuperspeciál szakasszal vette ma kezdetét a világbajnokság egyetlen havas állomása, az Uddeholm Svéd Rally.

Nem kis meglepetésre a skandináv verseny nulladik napján a Subaruk domináltak, a teszten még az ausztrálok kedvence, Chris Atkinson vitézkedett, az esti éles szakaszon pedig már világbajnok csapattársa, Petter Solberg bizonyult a leggyorsabbnak.

A pénteki napnak a második és a harmadik helyről vághat neki a két gyári Ford, a két ifjú finn közül ezúttal a fiatalabbik, Jari-Matti Latvala vághat neki hamarabb a szakaszoknak. A négyszeres világbajnok és a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyen magabiztosan diadalmaskodó Sebastien Loeb a negyedik helyet szerezte meg a Karlstad-i gyorsaságin, miközben csapattársa Dani Sordo már a rajtnál ötperces hátrányba került, mivel a Monte után autójába erőforrást kellett cserélni.

Loeb-öt szorosan követi a legjobb privát versenyző, Henning Solberg, mögötte csapattársa, Gigi Galli érkezik a hatodik helyen. A házigazda, PG Andersson Gallival egált autózva a hetedik helyre hozta csütörtök este az SX4 WRC-t, Gardemeister jóvoltából a pedig a Suzuki mindkét autója pontszerző helyről várhatja a folytatást.

Fri