Tuohino a 13. WRC-s!

Január 10.
A Svéd Rally korábbi negyedik helyezettje, Janne Tuohino nevezése is beérkezett a finn szövetségbe. Janne a várakozásoknak megfelelően a Subaru WRC-vel adta le jelentkezését a finn pontvadászatba, navigátora Markku Tuohino lesz.


Fotó: Nagyapáti István

- Örömmel jelenthetem be, hogy egy magyar privát csapat 2003-as Subaru Impreza WRC-jével ott lehetek az Arctic Rally csodálatos gyorsasági szakaszain. Célom, hogy megismételjem 2003-ban aratott győzelmem. A lehetőségért hálával tartozom fantasztikus támogatóimnak és partnereimnek, akinek ezúton is szeretném megköszönni a segítséget.- mondta elégedetten Tuohino.

- Még mindig intenzív tárgyalásokat folytatok, hogy a Világbajnokságon is ralizhassak, a megállapodásom a magyar csapattal jelenleg csak az Arctic Lapland ralira vonatkozik. Nagyon erős a vágyam, hogy újra a Világbajnokságon versenyezhessek, remélem, hogy hamarosan aláírhatom az erről szóló papírokat is.

Történelmi szezon lesz az idei a Finn Bajnokságok történetébe, hiszen az idei lesz utolsó sorozat, hogy valaki bajnoki címet szerezhet az A csoportba, 2009-től kitiltják ezeket az autókat a bajnokságból.

- Csak mosolyogni tudok, amikor áttekintek az idei Finn Rally Bajnokság nevezőin és autóikon. A tavalyi szezonban csak kevesen versenyeztek A csoportos autókkal, de idén pontosan ugyanannyian (23-an) lesznek, mint ahányan az N csoportban. Nagyon kemény küzdelem várható az egész szezonban. Számos különböző World Rally Car és pilóta küzd majd a címért. Biztosra veszem, hogy a bajnoknak nem hullik majd ölébe a korona.- elemezte Tuohino az idei finn helyzetet.

Fri