Markko Martin visszatér!

Január 5.
Markko Martin lett a Subaru World Rally Team tesztpilótája. A csapat ezzel megtette az első lépést a 2008-as tesztek előkészítéséhez, melyen az új Impreza kerül majd nagyító alá.

A 32 éves észt egyébként megnyerte a tavaly évvégén Bettega emlékére megrendezett versenyt egy 2007-es Subaruval. Ez a győzelem sokat segített neki, és a Subaru úgy gondolta, Martin lesz a tökéletes alanyuk a folyamatban lévő tesztek és fejlesztésekben való részvételhez.

A pilótától nem áll távol ez a márka, hiszen az első gyári WRC-jét is a Subaru szolgáltatta neki és navigátorának, Michael Parknak a 2000-es Ausztrál világbajnoki futamon. A duó 2001-ben 9 futamon volt jelen, melyek közül leggyorsabbak Finnországban voltak (abszolút ötödikek lettek).

A teszteléssel kapcsolatban Martin a következőket mondta:"Számomra ez egy nagy kihívás, amire már régóta vártam. Azelőtt sokat voltam együtt a csapattal, így nem lesz idegen a környezet, amelybe visszatérek, hogy munkájukat segíthessem. Abban biztos vagyok, hogy 2001 óta sokat változott a csapat, de a színük még ugyanaz maradt!"

"Érdekes helyzet számomra, hiszen itt elsősorban azon van a hangsúly, hogy megtaláljam, mire van szüksége még az autónak, ezután pedig a mérnökök tudtára kell hoznom, így a szaknyelvüket is megfelelően kell majd alkalmaznom. Eddig csak arra kellett ügyelnem, hogy nekem tökéletesen legyen beállítva az autó, de most más versenyzőknek kell, hogy megfeleljen az általam tesztelt és beállított Subaru. Nálam főként a semlegességen van a hangsúly (más versenyzőkkel szemben), így több-kevesebb munkával, remélem, megfelelő lesz mindenki számára. "

Martin gondolatai után az SWRT igazgatója, Richard Taylor hozzátette: "Örülünk, hogy ismét köreinkben üdvözölhetjük az öt világbajnoki futam győztesét. Sok márkánál szerzett tapasztalatot Markko, így számunkra még nagyobb megtiszteltetés a visszatérése. Bízunk abban, hogy 2008-ban néhány hónap alatt a segítségével képesek leszünk egy ütőképes új Subarut a rajthoz állítanunk.”

Lara