Loeb Jordániába, Hirvonen Írországba tart

Április 10.
A Citroen csapat elküldi világbajnokát a kandidáló Jordán Rally pályabejárására, a Ford pedig Grönholm után Hirvonennel is versenybe száll egy ír aszfalt futamon.

Az már biztosra vehető, hogy a Rali VB története során először 2008-ban Jordánia is bekerül a naptárba, így hát azon sem kell csodálkoznunk, hogy a Citroen úgy döntött elküldi világbajnok párosát, Sebastien Loeböt és Daniel Elenát az idei versenyre. De mivel a kandidáló Jordán Rali része az FIA Közel-Kelet bajnokságának, WRC autók nem vehetnek részt rajta. Loebék így csak a ralit megelőző pályabejárást teljesítik, a győzelemért ezúttal nem szállhatnak harcba.

A verseny nagy kihívás elé állítja a résztvevőket, legalábbis ezt állítja a tavalyi futam győztes autójában helyet foglaló Chris Patterson, aki Nasser Al-Attiyahnak diktálja az itinert. "A legnehezebb feladat megbirkózni a magas hőmérséklettel. Tavaly némely Holt Tenger környéki szakaszon 45 Celsius fokot is mértek, de a hegyi pályákon sincs sokkal hűvösebb, leginkább a Ciprus Rallyhoz hasonlít.”

Bár arról nincs még információ, hogy Malcolm Wilsonék ott lesznek e valamilyen formában a május 12-14 közt megrendezésre kerülő idei Jordán Rallyn, az már tuti, hogy Grönholm után a fiatalabbik finn, Mikko Hirvonen is teljesíti az ír aszfaltbajnokság egyik futamát. Miután Grönholm rendkívül értékes tapasztalatokra na és persze a győzelemre is szert tett a februári Galway Rallyn, Hirvonen sem állhat oda tapasztalatok nélkül az októberi ír világbajnoki futam rajtjához. Wilson választása a június 15-17 közt zajló Donegal International Rallyra esett, amikor a Rally VB mezőnye már nyári szabadságát tölti.

Egyes pletykák szerint a Donegalt a Citroen gyári csapata sem szeretné kihagyni, de ezzel kapcsolatban semmilyen hivatalos információ nem látott még napvilágot. Ha valami van, szólunk!

Fri