Citroen Sport tanulmány

 

2004. Február 19.
A Citroen Sport egy igen merész tanulmány autót készített, amely sokat sejtett a tervezés végső stádiumában lévő C4 WRC-ről.

Az elmúlt évi rally világbajnok Citroen, mely csapat két egymást követő győzelemmel nyitotta a 2004-es évet Monte-Carlóban, valamint Svédországban, egy tanulmány autó elkészítésével bizonyítja elkötelezettségét, valamint további részvételét a világszínvonalú motorsport világában.

Egyben ez az első alkalom, hogy hivatalos információk látnak napvilágot a régóta várt Xsara leváltására szánt modellről. A képen látható koncepcióautó nem szorul a sportszabályzatok korlátai közé: olyan bátor stílusbeli fejlesztést képvisel, amely a Xsara WRC utáni versenyautók futurisztikus látomását idézi. A márka folytatja a megújulás stratégiáját ezzel az új koncepcióautóval is, amely jóval különlegesebb, mint eddig bármikor, és egyértelműen kifejezi azt az energiát, melyet a motorsport megtestesít.

Emellett a Citroen ismételten egy már sikert eredményező stratégia alkalmazása mellett döntött. Ahogyan a tavalyi Genfi Autószalonon a C2 esetében, most a C4-nél is, előbb a modell rally változata kerül a nagy nyilvánosság elé, és csak ezt követően kerül majd bemutatásra, a szériagyártásra érett változat.

A Citroen Sport által megalkotott újdonság leleplezésére március 2-án, a 74. Nemzetközi Genfi Autószalon kereteiben kerül majd sor. A francia gyár tervei szerint az utcai modell értékesítése ez év októberében kezdődhet meg, míg a WRC színrelépésére 2005-ig várni kell.Forrás és Fotó: Citroen
MeliZoli